Med GLØD for KLIMA

SKAPENDE OG UTØVENDE SAMFUNNSENGASJEMENT


KUNST I OFFENTLIG ROM - SOM KATALYSATOR FOR SAMTALER OG UTVEKSLING


Med kunst som katalysator for samtaler i strandsonen.


Forprosjektet #hvakasterduido del 1 har sin ilddåp under En helg i fjæra - Strandryddeuka 3.- 5.mai 2019, som en del av En Anelse Arendal #2: "Ny vri". 


Her inviteres deltakerne inn til innblikk i en arbeidsprosess, til felles diskusjon, utveksling og workshop: Hvordan kan vi bruke personlige erfaringer og engasjement for å utforske møtepunktene mellom det tverrkunstneriske, det stedsspesifikke og det samfunnsengasjerte? 


Bakgrunn

Gjennom vinter og vår har jeg hatt veldig annerledes dager enn vanlig - noe som har resultert i mange timer i skogen og ved havet, deriblant også på strendene. Og strandrydding har ikke bare blitt rekreasjon og restitusjon, men var etter hvert også det som ble inspirasjonskilden til å gjøre noe igjen; Til å skape nye og ganske annerledes prosjekter enn jeg tidligere har jobbet med.

For det er nesten umulig å rydde litt på ei strand uten å finne kortreist søppel, med direkte avsender i avløpet fra et av våre private avtreder. På samme måte er det heller ikke sjelden jeg padler forbi bortblåste blåser, som én gang -for ei uke eller et år siden- har vært festet til ei teine eller et fiskegarn.


Og selv om våre private husholdninger kun representerer en ørliten brikke i det store klimaregnskapet, og tapte fiskeredskaper på samme måte også blir små problemstillinger i det store bildet, er det likevel noe vi kan bidra med lokalt. Jeg selv og rent personlig kan ikke slukke brannene i Amazonas, men jeg kan gjøre mitt beste for den lille delen av verden jeg selv befinner meg i. Med troa på at om alle fra hvert sitt ståsted bidrar til å ta vare på omgivelsene lokalt, så vil det gi styrke og positive ringvirkninger for jorda som helhet.


Dermed er det vekket en samfunnsengasjert klimaaktivist i meg - i tillegg til en samfunnsengasjert byutvikler.

Om det er ledige butikklokaler (jfr ByMylder!) eller kortreist søppel på strendene (jfr #hvakasterduido), er inntrykk som for min del får kunstneriske uttrykk.


Dermed: GLØD for KLIMA!

Copyright © All Rights Reserved