#hvakasterduido

SKAPENDE OG UTØVENDE SAMFUNNSENGASJEMENT


KUNST I OFFENTLIG ROM - SOM KATALYSATOR FOR SAMTALER OG UTVEKSLING


Med kunst som katalysator for samtaler i strandsonen.


Forprosjektet #hvakasterduido del 1 har sin ilddåp under En helg i fjæra - Strandryddeuka 3.- 5.mai 2019, som en del av En Anelse Arendal #2: "Ny vri". 


Her inviteres deltakerne inn til innblikk i en arbeidsprosess, til felles diskusjon, utveksling og workshop: Hvordan kan vi bruke personlige erfaringer og engasjement for å utforske møtepunktene mellom det tverrkunstneriske, det stedsspesifikke og det samfunnsengasjerte? 


Bakgrunn

Gjennom vinter og vår har jeg hatt veldig annerledes dager enn vanlig - noe som har resultert i mange timer i skogen og ved havet, deriblant også på strendene. Og strandrydding har ikke bare blitt rekreasjon og restitusjon, men var etter hvert også det som ble inspirasjonskilden til å gjøre noe igjen; Til å skape et nytt og ganske annerledes prosjekt enn jeg tidligere har jobbet med.

For det er nesten umulig å rydde litt på ei strand uten å finne kortreist søppel, med direkte avsender i avløpet fra et av våre private avtreder: Våtservietter, q-tips, snusposer, bind og tamponger tetter ikke bare igjen dine egne rør, men lager også en hel del problemer ikke bare for avløpssystemet, men for fugl, fisk og dyr i havet og i fjæra.

For ikke å snakke om kontaktlinser - men de klarer vi ikke å finne og plukke opp, gjennomsiktige og babymanetaktige (=mat) som de er og pulveriserte mikroplastbiter som de blir når de tørker.


Og selv om våre private husholdninger kun representerer en ørliten brikke i det store klimaregnskapet, er dette private rommet som toalettet representerer, en hverdagslig og personlig arena hvorfra vi som enkeltmennesker kan være med å påvirke miljøet til det bedre.


Jeg fikk dermed lyst til å plassere en do i nasjonalparken.

Det funksjonelle og hverdagslige fullstendig malplassert i estetiske omgivelser av hav og himmel.

Til spott og spe, til diskusjon og ettertanke.

Like malplassert som restene av søppelet som befinner seg mellom tang, sand og rullestein.


For hva kaster du selv i do?

Og hvorfor fortsetter vi, med all kunnskapen vi har, å bruke naturen som søppelplass?I samarbeid med Våre Strender, Med hjerte for Arendal og Raet Nasjonalpark.

Installasjonen -doen- er sponset av FLOW Bredesen VVS.

Prosjektet er støttet av Arendal kommune.

Copyright © All Rights Reserved